Nadat we enkele jaren niet hebben kunnen „uitpakken", staat Herne Pakt Uit weer op het programma. Dit is een samenwerking met onze jeugd- en sportverenigingen. Het evenement gaat door op zondag 11 september van 13u tot 18u in en rond sporthal De Hernekouter. Het belooft een spetterende editie te worden met een namiddag vol sportinitiaties, workshops en randanimatie voor jong en oud, groot en klein. Alle activiteiten zijn GRATIS.

Tijdens Herne Pakt Uit valt er heel wat te beleven. Bewegen en een namiddag vol plezier staan hier centraal.

Je kan kennismaken met verschillende doorlopende sportinitiaties zoals karate, badminton, petanque, curve bowl, … Heb je altijd al eens willen fietsen met een hoge bi fiets, dan is dit jouw kans. Een hoge bi fiets is een fiets met groot voorwiel en klein achterwiel.

Er zijn doorlopend ook verschillende wandelingen en fietstochten, alsook een BOV (Bewegen Op Verwijzing)-actie (start om 14u15).

Naast workshops zoals bloemschikken en pimp je fiets, zal er ook een infostand gezonde gemeente aanwezig zijn. Voor het eerst zal de „Oxvan" zijn opwachting maken. Je komt er meer te weten over fairtrade.

Voor de kinderen zijn er springkastelen, een draaimolen, poolvoetbal, gocartbaan, blind games (je ervaart als blinde of slechtziende hoe je kan sporten), boogschieten, …

Voor de allerkleinsten is er een kleuterspeelhoek met evenwichtsparcours, kleuterdans om 16u en kinderdans om 17u.

Om 15u is er de gelegenheid om te supporteren voor de voetbalmatch van FC Herne. De B-ploeg met jonge plaatselijke talenten neemt het op tegen FC Schepdaal. Toegang tot de match is eveneens gratis.

Op het zomerterras aan de sporthal kan je terecht voor een drankje.

Gezien de parking aan de Hernekouter voor een groot deel wordt ingenomen voor het evenement, raden wij aan om met de fiets te komen of te parkeren aan het station.

Alle inwoners krijgen een flyer in de brievenbus op 29 en 30 augustus. Meer info op www.herne.be onder de rubriek nieuwsberichten.

Voor meer informatie kan u terecht bij burgemeester Kris Poelaert kris.poelaert@herne.be / 0475 47 50 03, Kris Degroote (schepen voor sport vanaf 1/09) kris.degroote@herne.be of de dienst vrije tijd vrijetijd@herne.be / 02 397 11 64.